Werkplezier XL in Jeugdzorg
×
 

Tijdens het event bieden we twee workshoprondes van één uur aan. Hieronder kan je lezen uit welke workshops je kan kiezen. In het aanmeldformulier kan je je keuze maken. 


Werkgeluk werkt! – Lieke Bezemer

Wat is werkgeluk? En wat is het belang van werkgeluk voor jouw organisatie? In deze workshop gaan we in op wat medewerkers aangeven belangrijk te vinden. En koppelen dit aan het Klaver 4 model, wat een praktische kapstok biedt om in jouw organisatie met werkgeluk aan de slag te gaan. Kortom: een ambitieuze workshop waarin je als deelnemer wordt geprikkeld, wellicht ook wordt geconfronteerd en vooral ook met concrete acties de zaal verlaat.

Voor wie? Managers en bestuurders op strategisch niveau

Door wie? Lieke Bezemer mojoimagealt-7890-alt

Lieke Bezemer is happyologist, psycholoog, werkgelukexpert en auteur van Werkgeluk werkt! . Ze begeleidt organisaties, (hr)managers en werknemers. Ze combineert wetenschappelijke inzichten met praktische handvatten. Haar motto? Geluk is maakbaar en voor iedereen binnen handbereik.

Maximaal aantal deelnemers: 20


Veerkrachtig samenwerken: hoe houd je de rek erin? – De Elastiekfabriek

Welkom in de Elastiekfabriek! Hier ontdek je binnen een uur, op een hele originele manier, hoe je met zoveel mogelijk veerkracht en plezier met elkaar samenwerkt. Je gaat patronen herkennen van jezelf en van je team en leert deze ombuigen. Ook gaan we op een positieve manier aan de slag met de dilemma’s waar je tegenaan loopt in teamverband. Na deze workshop verlaat je de Elastiekfabriek met praktische tips en nieuwe inzichten.

Voor wie? Iedereen binnen jeugdzorg die in teamverband werkt

Door wie? Arjella van Scheppingen mojoimagealt-7883-alt

Dr. Arjella van Scheppingen is organisatieadviseur en promoveerde op vitaliteit en veerkracht in mens en organisatie. Ze is een enthousiaste onderzoeker, docent en spreker die ‘de boel in beweging wil krijgen’. Maak kennis met de actuele stand van wetenschap en praktijk in deze inspiratiesessie.

Maximaal aantal deelnemers: 40


Creëer de beste Employee Experience – Heleen Mes

Zoek je informatie en inspiratie om vanuit HR de best mogelijke ‘employee experience’ te creëren? Neem dan deel aan deze unieke workshop. Tijdens de workshop leer je alles over de principes van Happiness@Work en Employee Experience, weet je hoe je Happiness@Work vanuit HR kunt vergroten en ga je kort aan de slag met inspirerende oefeningen om de beste Employee Experience te creëren.

Voor wie? HR- medewerkers en HR-managers

Door wie? Heleen Mes mojoimagealt-7884-alt

Heleen Mes, partner van het HappinessBureau, bereikte als hr-directeur met twee werkgevers een top 10-positie Beste Werkgever. Zij geeft Employee Experience-trainingen en presentaties, schrijft daar artikelen over voor vaktijdschriften en is docent Talentmanagement en hrm. Zij werkte o.a. bij Technische Unie, De Nederlandsche Bank en Berenschot.

Maximaal aantal deelnemers: 50


De Kracht van Waardering - Lucas Swennen

Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Het stimuleert ons om ons best te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. In deze workshop word je op interactieve wijze meegenomen in wat waardering is; waarom het belangrijk is en op welke wijze we in iedere rol of functie meer waardering kunnen geven.

Met inspirerende voorbeelden word je uitgedaagd te brainstormen over ideeën waardoor je voor meer waardering kan zorgen op je werkplek.

Voor wie? Iedereen binnen de jeugdzorg

Door wie? Lucas Swennen mojoimagealt-7893-alt

Lucas Swennen is mede-eigenaar van het HappinessBureau en heeft veel ervaring op het terrein van journey mapping, (interne) communicatie, (employer) branding en onderzoek. Hij heeft organisaties geadviseerd over merkstrategie en medewerkerstevredenheid en publiceert over verschillende onderwerpen, waaronder werkgeluk.

Maximaal aantal deelnemers: 60


FOCUS op Veerkracht - Ronald Huttinga

Hoe is het met jouw veerkracht gesteld? En hoe kan je hier invloed op krijgen? Ronald Huttinga, zélf uitvoerend jeugdzorgprofessional, ontwikkelde de methode FOCUS op veerkracht. In deze actieve workshop ervaar je in korte oefeningen hoe jouw stresssysteem werkt, leer je welk effect dit heeft op jouw functioneren en krijg je handvaten om zelf actief invloed uit te oefenen op je eigen veerkracht. FOCUS op veerkracht is ontwikkeld naar aanleiding van Ronald’s eigen ervaringen en  met wetenschappelijk inzichten uit de psychologie als basis. 

Voor wie? Uitvoerende jeugdzorgprofessionals

Door wie? Ronald Huttinga mojoimagealt-7887-alt

Ronald Huttinga studeerde Psychologie naast zijn werk als jeugdzorgprofessional. Het resultaat van zijn eigen ervaringen in de hulpverlening in combinatie met inzichten uit de (positieve psychologie) vormt samen de methode FOCUS op veerkracht. Deze methode geeft individuele medewerkers volop handvatten om beter om te gaan met stress.

Maximaal aantal deelnemers: 40


Positief Leidinggeven – Aukje van den Bent

Als leidinggevende heb je invloed op werkdruk & plezier van je medewerkers. Maar ook jíj hebt werkdruk en werkplezier! In deze workshop ligt de focus op jou als leidinggevende en jouw werkplezier. Van daaruit slaan we de brug naar positief leidinggeven en hoe dat werkplezier kan vergroten. In deze workshop krijg je o.a. nieuwe inzichten en handvaten waar je in je eigen organisatie meteen wat aan hebt.

Voor wie? Leidinggevenden in jeugdzorg

Door wie? Aukje van den Bent mojoimagealt-7888-alt

Aukje van den Bent van De Goede Praktijk is bedrijfskundige, organisatieadviseur en procesbegeleider. Projecten op het gebied van werkdruk vormen een rode draad in haar carrière. Als auteur van het boek Werkdruk in de hand, een praktische aanpak voor managers verwoordde ze haar ervaring. Aukje voerde o.a. opdrachten uit in jeugdzorg, VVT en onderwijs.

Maximaal aantal deelnemers: 30


Leer van een andere jeugdzorgorganisatie –
Het Actie Leer Netwerk

In deze workshop verdiep je je in de inspirerende aanpak van Jeugdbescherming Gelderland (ingediend vanuit de cao-afspraak) voor de aanpak van werkdruk en verhoging van het werkplezier. Met behulp van de werkvorm actief leren doorloop je gezamenlijk het proces dat Jeugdbescherming Gelderland heeft gevolgd. Door het analyseren van de aanpak, ervaringen en het bepalen van de succesfactoren en aandachtspunten leer je een vertaalslag te maken naar een vraagstuk rond werkdruk en werkplezier in je eigen organisatie. En weet je hoe jij hier verder mee zou kunnen experimenteren.

Voor wie? Beleidsmakers in jeugdzorg

Maximaal aantal deelnemers? 20


Goed om te weten!
Voor deelname aan dit event is accreditatie voor een informeel leren-activiteit aangevraagd bij SKJ. Zodra onze aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een certificaat met het scholingsnummer. Daarmee kan je punten bijschrijven voor je herregistratie (als deze ruimte op dat onderdeel nog niet is ingevuld). Bij de ontvangsbalie op het event kan je aangeven of je gebruik wilt maken van deze accreditatie.